Reteta ecleruri de ciocolata

Reteta ecleruri de ciocolata

Ecleruri de ciocolată

12 porții (10cm lungime)
Include Protein Drink Mix

Aceste ecleruri sunt un un desert spectaculos cu care să îți impresionezi prietenii. Alocă-ți două ore bune pentru a le perfecționa. Ai încredere în noi, va merita.

Aluat ecler:
• 110ml apă
• 50g unt nesarat, taiat cubulețe de 1cm
• 75g făină albă
• Vârf de cuțit de sare
• 2 ouă


Crema pentru umplutură:
• 330 ml băutură de migdale neîndulcită
• 2 gălbenuşuri de ou
• 50g miere
• 2 lingurițe de făină de porumb
• 50g ciocolată de 70% (opțional)
• 2 măsuri (56g) PDM


Topping de ciocolată:
• 85g ciocolată neagră
• 10g unt nesărat

Preîncălzește cuptorul la 230°C sau 200°C cu ventilator.

Așează într-o tavă hârtie de copt și stropește-o cu câteva picături de apă rece.
Pune apa și untul într-o cratiță de marime medie și pune pe foc până se topește untul. Se aduce la fierbere rapidă, apoi se ia imediat de pe foc (fierberea prelungită evaporă apa și schimbă proporțiile aluatului). De îndată ce cratița este luată de pe foc, se adaugă făina cu sarea și se amestecă energic cu o lingură de lemn câteva secunde până când amestecul este omogen, fără cocoloașe și se smulge de pe marginile cratiței pentru a forma o minge de aluat. Pune cratița din nou la foc mic și amestecă timp de 30 de secunde - 1 minut sau până când amestecul începe sa se lipească de fundul cratiței. Se ia de pe foc, se amestecă bine pentru a se omogeniza și aluatul care se află pe baza cratiței și apoi se lasă la răcit timp de 2 minute.

Bate ouăle într-un castron. Adaugă treptat oul în aluat, amestecând foarte bine cu o lingură de lemn după fiecare adăugare. Asigură-te că aluatul revine la aceeași textură de fiecare dată, înainte de a adăuga mai mult ou. Acum se face aluatul Choux. Se poate păstra la frigider până la 36 de ore.

Pune aluatul choux într-o pungă cu o duză rotundă simplă de 8-10 mm. Taie aluatul în 12 fâșii, fiecare ar trebui să aibă aproximativ 10 cm lungime. Dacă dorești, poți desena pentru ghidaj dreptunghiuri de 2 x 10 cm pe cealaltă parte a hârtiei de copt. Asigură-te că există puțin spațiu între fiecare bucată de aluat pentru a permite creșterea pe măsură ce se coace în cuptor.

Bagă tava cu formele de aluat în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute, apoi redu temperatura la moderat 200°C/ 180°C cu Ventilator pentru încă 5-10 minute sau până când formele sunt crocante și aurii. Scoate din cuptor, fă o gaură în lateralul fiecărui ecler pentru a lăsa aburul să iasă, și bagă-le înapoi în cuptor pentru încă 4 minute. Scoate-le pe un grătar pentru a se răci.

Pentru a face crema de patiserie:
Pune laptele într-o cratiță și adu-l la fierbere. Se ia de pe foc.

Într-un castron, bate gălbenușurile și mierea până când amestecul este cremos.

Adaugă făina de porumb și amestecă.
Apoi adaugă laptele cald în timp ce amesteci.
Se toarnă totul înapoi în cratiță.

Pune tigaia la foc mic, amestecând continuu cu un tel.

Se aduce la fierbere în timp ce se amestecă constant și se fierbe 2 minute, până se îngroașă.

Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata bucăți (dacă alegi să o folosești, vezi nota de la sfârșitul rețetei) și se amestecă pentru a se încorpora. Lăsă să se răcească până ajunge la temperatura camerei și adaugă PDM-ul.

Lasă la răcit.

Cand eclerurile s-au răcit le poți umple. De asemenea, le poți congela pentru a le consuma altă dată sau le poți umple mai târziu în cursul zilei.

Pune crema într-o pungă cu duză mică. De îndată ce eclerele sunt reci, le poți umple prin orificiul de unde a ieșit aburul sau poți să le desparți pe lungime și să le umpli astfel.

Pentru topping pune ciocolata și untul într-un castron, așezat peste puțină apă într-o cratiță. Adu apa din cratiță până la fierbere, apoi ia-o de pe foc și lasă ciocolata și untul să se topească încet.

Înmoaie vârfurile eclerelor în ciocolata topită și pune-le pe un grătar desupra unei tavi pentru a prinde picăturile. Eclerurile se servesc cel mai bine în 1 sau 2 ore de la preparare.

Proteine Kcals Fibre Grăsimi Carbohidrați Zahăr
5 g 155 0.3 g 9 g 15 g 8 g

Per porție

Înapoi la blog